open-navfaktor-logo
search
Bihać
Epilog pretresa u Đačkom domu: Šta je policija zaplijenila od migranata
Više osoba za koje se sumnja da su učesnici sinoćnje masovne tuče privedene su u policijsku stanicu Bihać
09.10.2018. u 14:46
get url
text

Sa svakodnevnim povećanjem broja migranta na područje Unsko-sanskog kantona, došlo je i do pogoršanja sigurnosne situacije, a posebno na području grada Bihaća gdje je povećan broj krivičnih djela koje su počinili migranti.

Tako je sinoć u Đačkom domu u mjestu Borići kod Bihaća, gdje su smješteni migrani, izbila masovna tuča, nakon čega su migranti krenuli napasti policajce i zaštitare.

- Sinoćnji masovni fizički sukob migranta smještenih u Đačkom domu u Borićima, i nakon što je veća grupa migranta upotrebom podesnih predmeta i kamenja napala policijske službenike i tom prilikom oštetili službeno vozilo MUP-a USK i vozilo zaštitarske agencije, policijski službenik je ispalio četiri hitca upozorenja kako bi zaštitio život policijskih službenika i svoj život - navodi se u saopćenju MUP-a USK.

Nakon ovog incidenta, policija je po naredbi Općinskog suda u Bihaću započela još jednu akciju, tačnije pretres osoba i objekata koje koriste migranti. Kako su naveli iz policije, radi se o objektu Đački dom u Broićima i šatorskom naselju pored same zgrade. Pretresi su obavljeni kkao bi se pronašli predmeti koji potiču iz krivičnog djela, onih koji mogu poslužiti u izvršenju krivičnog djela, kao i predmeta koji se oduzimaju u skladu sa Zakonom o prekršajima.

U provođenju ovih aktivnosti Uprava policije MUP-a USK angažirala je oko 170 policijskih službenika - pripadnika Jedinice policije za podršku, Policijske stanice Bihać, svih ostalih Policijskih stanica u sastavu Uprave policije te Sektora kriminalističke policije.

Prilikom pretresa, policijski službenici pronašli su i privremeno izuzeli određenu količinu marihuane,  49 noževa raznih veličina, džepnih noževa, više metalnih šipki, kao i drugih predmeta pogodnih za nanošenje povreda.

- Više osoba za koje postoji osnovi sumnja da su učesnici sinoćnjeg masovnog fizičkog obračuna su privedeni u policijsku stanicu Bihać gdje je nad istima zavedena kriminalistička obrada - saopćeno je iz MUP-a USK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.