Epilog sinoćnjeg požara u Sarajevu: Od 19 povrijeđenih, troje zadržano u bolnici

Objavljeno: 15.11.17 u 09:08

Tri osobe, od ukupno 19 koliko ih je povrijeđeno u požaru koji je sinoć oko 19 sati izbio u zgradi u ulici Ante Babića u sarajevskom naselju Alipašino Polje, zadržane su na liječenju u KCUS-u, potvrđeno je iz MUP-a KS.

Požar je izbio u stanu, vlasništvo M. R., a brzom intervencijom vatrogasaca, koji su na mjesto događaja izašli sa svim raspoloživim ekipama, spriječeno je njegovo dalje širenje i teže posljedice.

Osim vatrogasaca, na intervenciju su izašle ekipe policije, Hitne pomoći, Civilne zaštite, kao i radnici KJKP Toplane i Elektrodistribucije, a svi stanari iz ulaza su evakuirani.

- Tom prilikom je usljed udisanja ugljen-monoksida i zadobijenih opekotina povrijeđeno je sedam građana, od toga troje djece, 11 policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, kao i jedan pripadnik PVB Kantona Sarajevo - rečeno je u policiji.

O požaru je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a pripadnici policije i vještak protivpožarne zaštite trenutno obavljaju uviđaj, kojim će biti utvrđeni tačni uzroci izbijanja požara.

VEZANI TEKSTOVI: 

Ugašen požar na Alipašinom Polju: Ljekarsku pomoć zatražilo 40 stanara, neki imaju opekotine

Stanari o požaru na Alipašinom Polju: Odjednom se začulo kako neko viče i zapomaže, pa su nas počeli zvati vani