open-navfaktor-logo
search
Govorio o novom ustavu
Erdogan citirao riječi rahmetli Alije Izetbegovića
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, govoreći o radu na novom ustavu Turske, poručio kako će u prvim mjesecima sljedeće godine turskom narodu biti predstavljeno šta je dosad urađeno na tom planu.
01.09.2021. u 20:54
get url
text

Erdogan je govorio na svečanosti otvorenja nove zgrade Vrhovnog suda Republike Turske (Yargitay) u Ankari, a tom prilikom je govorio i o novom ustavu. Turski predsjednik je još početkom februara ove godine najavio kako je ponovo došlo vrijeme za raspravu o novom ustavu Turske.

Danas je kazao kako će već početkom sljedeće godine javnost biti upoznata sa sadržajem novog ustava.

- Odlučni smo da u prvim mjesecima sljedeće godine predstavimo našem narodu ono što smo pripremili - rekao je Erdogan, te dodao:

- Naša strategija reformi temelji se na našem idealu slobodnog pojedinca, jakog društva i demokratičnije Turske.

Erdogan je tokom obraćanja citirao riječi prvog predsjednika RBiH rahmetli Alije Izetbegovića, koji je rekao da "rat nećemo izgubiti ukoliko budemo poraženi nego ukoliko budemo ličili na naše neprijatelje".

- Iz tog razloga nikada nećemo odustati od pravde i zakona. Odbacujemo shvatanje u kojem cilj opravdava svako sredstvo. Nastavit ćemo ostvarivati ​​svoje prave i ispravne ciljeve pravim i odgovarajućim sredstvima. Mi pravdu nikada nećemo vidjeti kao pojam rezervisan samo za zgrade suda i sudnice - rekao je Erdogan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.