open-navfaktor-logo
search
Svečano
Erdogan doputovao u Azerbejdžan, s Aliyevim otvorio aerodrom u Zangilanu
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan doputovao je u četvrtak u azerbejdžanski grad Zangilan, gdje je zajedno s predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Aliyevim svečano otvorio novosagrađeni aerodrom.
20.10.2022. u 12:49
get url
text

Erdoganov avion sletio je u podnevnim satima na Međunarodni aerodrom Zangilan, inače drugi aerodrom izgrađen doprinosima turskih kompanija na oslobođenom teritoriju Azerbajdžana.

Erdogana je dočekao azerbejdžanski kolega Ilham Aliyev, nakon čega su dvojica lidera presijecanjem vrpce svečano i otvorili aerodrom. Turski predsjednik Erdogan ujedno je i prvi predsjednik države koji je sletio na ovaj aerodrom.

Dvojici lider simbolično su uručeni ključevi aerodroma u Zangilanu, nakon čega su zajedno obišli zgradu.

U pratnji Erdogana u Azerbejdžan su doputovali i zamjenik predsjednika Velike narodne skupštine Turske (TBMM) Celal Adan, ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, ministar nacionalne odbrane Hulusi Akar, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirisci, ministar prometa i infrastrukture Adil Karaismailoglu, zamjenik predsjednika Stranke AK Parti Binali Yildirim, glasnogovornik AK Parti Omer Celik, šef Ureda za komunikacije Fahrettin Altun i glasnogovornik Ureda predsjednika Ibrahim Kalin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.