open-navfaktor-logo
search
Ankara
Erdogan: Historijske pobjede na različitim frontovima pokazale su snagu naše zemlje
Historijske pobjede koje smo izvojevali na različitim frontovima od Sirije do Libije, od Levanta do borbe protiv terorizma, pokazale su snagu naše zemlje i sposobnosti naše vojske, kazao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.
23.07.2020. u 11:30
get url
text

Erdogan je prije sastanka Visokog vojnog vijeća posjetio mauzolej osnivača Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka, u Ankari. U pratnji predsjednika Erdogana bili su i potpredsjednik Turske Fuat Oktay, brojni ministri i zvaničnici turskih oružanih snaga (TSK). Predsjednik je nakon polaganja cvijeća na mauzolej Ataturka kazao kako će danas biti održan godišnji sastanak Visokog vojnog vijeća.

Istakao je da će nastaviti raditi na ispunjenju ciljeva postavljenih za 2023. godinu kada se obilježava jubilarna stota godišnjica osnivanja Republike.

- Historijske pobjede koje smo izvojevali na različitim frontovima od Sirije do Libije, od Levanta do borbe protiv terorizma, pokazale su snagu naše zemlje i sposobnosti naše vojske - rekao je Erdogan, te je dodao:

"Visokom disciplinom, sviješću za svojim dužnostima, snagom za odvraćanje te nadmoćnim sposobnostima TSK, uprkos zlim očima, nastavlja biti garancija sigurnosti i održivosti naše zemlje."

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.