open-navfaktor-logo
search
Turski predsjednik poručio
Erdogan: Izaći ćemo kao pobjednici iz rata za ekonomsko oslobođenje
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je da će uz Allahovu pomoć i podršku turskog naroda izaći kao pobjednici i iz ovog ekonomskog rata koji vodi njegova zemlja, javlja Anadolija.
22.11.2021. u 19:38
get url
text

- Povećanje cijena zbog rasta deviznog kursa ne utječe direktno na investicije, proizvodnju i zapošljavanje. Konkurentska moć u deviznom kursu dovodi do povećanja investicija, proizvodnje i zaposlenosti - kazao je Erdogan u obraćanju novinarima nakon sastanka kabineta u Ankari, glavnom gradu Turske.

Podsjetio je da su u proteklom periodu, uprkos mnogim nedaćama i preprekama, ostvarili brojne uspjehe i pobjede.

- Kao što smo spasili našu državu iz svih zamki i nedaća, uz Allahovu pomoć i podršku našeg naroda izaći ćemo kao pobjednici i iz ovog rata za ekonomsko oslobođenje - rekao je Erdogan te dodao:

- Nećemo ostaviti prostora onima koji izazivaju pretjerana povećanja cijena koristeći rast kursa kao izgovor, sve ćemo ih poraziti - kazao je.

Poručio je da će Turska pokušati nastaviti s napretkom kao i protekle dvije decenije.

- Vidimo igru koju igraju oni koji žele izgurati našu zemlju iz igre, preko deviznih kurseva, kamatnih stopa i porasta cijena. Mi nastavljamo s našim vlastitim planom igre - rekao je Erdogan te zaključio:

- Odlučni smo da postupimo ispravno za Tursku s politikom ulaganja, proizvodnje, zapošljavanja i izvozno orijentisanom ekonomijom, umjesto začaranog kruga visokih kamata - kazao je turski predsjednik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.