open-navfaktor-logo
search
Moskva
Erdogan na sastanku s Putinom: Odluke koje donesemo će rasteretiti region i našu zemlju
Predsjednici Turske i Rusije Recep Tayyip Erdogan i Vladimir Putin sastali su se danas u Moskvi, a glavna tema sastanka je situacija u Siriji s akcentom na dešavanja u deeskalacijskoj zoni Idlib.
05.03.2020. u 13:35
get url
text

Putin je u Kremlju primio Erdogana koji se na početku sastanka zahvalio zvaničnoj Moskvi na organiziranju izuzetno važnog susreta.

Erdogan je kazao da je sastanak prvobitno planiran da bude održan u Turskoj, ali da je organiziran u Moskvi zbog aktuelnih priprema za reformu ruskog ustava.

On je kazao da je razgovor o dešavanjima u Idlibu izuzetno važan, jer su oči cijelog svijeta uprte u probleme u toj regiji.

- Odluke koje ćemo donijeti i koraci koje ćemo danas ovdje napraviti će rasteretiti i regiju i zemlju - kazao je Erdogan.

Ističući kako su tursko-ruski odnosi na najvišem nivou, posebno u oblasti vojne industrije i trgovine, Erdogan je kazao da dvije strane rade na dodatnom unapređenju tih odnosa.

- Naravno da nam je cilj da održimo i unaprijedimo te odnose, Uvjeren sam da ćemo to i uspjeti - kazao je Erdogan u dijelu sastanka s Putinom koji je bio otvoren i za predstavnike medija.

Sastanak je nastavljen iza zatvorenih vrata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.