open-navfaktor-logo
search
Kayseri
Erdogan: Nećemo imati milosti prema onima koji su ostali unutar FETO-a
Erdogan je prisustvovao svečanosti otvorenja više objekata organizovanoj na Trgu Republike u Kayseriju, a tom prilikom se obratio okupljenim građanima
13.10.2018. u 16:31
get url
text

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u turskom gradu Kayseriju kako neće biti milosti prema onima koji su ostali unutar terorističke organizacije FETO, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je prisustvovao svečanosti otvorenja više objekata organizovanoj na Trgu Republike u Kayseriju, a tom prilikom se obratio okupljenim građanima.

U obraćanju, Erdogan je iznio kritike i na račun prve opozicione turske Republikanske narodne partije (CHP) te poručio:

"Cijeli svijet je pohvalio i čestitao Turskoj zbog uspjeha koji smo postigli u Idlibu, no da li naša opozicija govori o tome? Ne govori! Najveći uspjeh opozicione partije u našoj zemlji u posljednjih 17 godina je to je uvela u parlament partiju kojom diriguje separtistička organizacija, po principu 'jedan glas iz svake kuće'."

Turski predsjednik se osvrnuo i na borbu protiv terorističke organizacije FETO, koja je odgovorna za pokušaj puča u ovoj zemlji 15. jula 2016. godine te kazao kako će ova borba biti odlučno nastavljena.

- Oni koji su ostali unutar FETO-a, bili oni naši očevi, naša djeca ili naša braća, mi nećemo imati milosti prema njima. Biće učinjeno ono što nalažu pravo i pravda - poručio je Erodgan, te dodao: "Danas ili sutra, jednoga dana svi izdajnici će sigurno polagati račune za svoje izdaje."

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.