open-navfaktor-logo
search
Videokonferencija
Erdogan: Neki pokušavaju spriječiti stoljetno buđenje Turske, odgovorit ćemo uspjehom
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako neki pokušavaju spriječiti stoljetno buđenje Turske, te tu zemlju ponovo dovesti u stanje gdje će se gušiti u vlastitim problemima.
19.09.2020. u 15:02
get url
text

Erdogan je putem videokonferencije prisustvovao ceremoniji svečanog otvaranja petog dijela autoputa Sjeverna Marmara. 

- Kada završimo projekt Kinali-Tekirdag-Canakkale-Balikesir, koji također uključuje most Canakkale 1915, mrežom autoputa ćemo okružiti Mramornu regiju i zapadnu Anadoliju - rekao je Erdogan. 

Govoreći o aktuelnim dešavanjima, Erdogan je kazao kako se nastoji spriječiti stoljetno buđenje njegove zemlje na način da se Turska ponovo dovede u stanje gdje će se gušiti u vlastitim problemima. 

Erdogan je poručio kako u njegovoj zemlji broj zaposlenih raste od aprila, kada je država najintenzivnije osjetila posljedice epidemije. 

- U narednom periodu ćemo zabilježiti povećanje zaposlenosti. Ako Bog da, treći kvartal ove godine ćemo zatvoriti stopom rasta koja zadovoljava svaki segment - rekao je Erdogan, te dodao: 

"Uspjehom ćemo najbolje odgovoriti onima koji Tursku stavljaju u kategoriju najudaljenijih zemalja Afrike i Južne Amerike."

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.