Predsjednikov ukaz

Erdogan objavio novi program investiranja u Turskoj

Objavljeno: 11.10.2018. u 09:23

Turski predsjednik Erdogan je naveo kako je prioritet Turske da se očuva stabilnost cijena na tržištu, reducira inflacija i dodatno ojača fiskalna disciplina

Recep Tayyip Erdogan

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan objavio je odluku o novom ekonomskom programu čija implementacija treba osigurati makroekonomsku stabilnost, povećati proizvodnju i prosperitet u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

"Službeni list Republike Turske" objavio je predsjednikov ukaz pod nazivom "Priprema investicionog programa za period 2019-2021.".

Erdogan je u preambuli kazao kako je prioritet Turske da se očuva stabilnost cijena na tržištu, reducira inflacija i dodatno ojača fiskalna disciplina.

Naglasivši kako je glavni cilj Turske da se smanje javni rashodi i smanji inflacija, Erdogan je dodao kako novi projekti neće biti uključeni u Program investiranja 2019. godine, osim za obavezne slučajeve u okviru mjera štednje.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije