open-navfaktor-logo
search
Ankara
Erdogan otputovao u posjetu Kuvajtu i Kataru
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyio Erdogan otputovao je u radnu posjetu Kuvajtu i Kataru.
07.10.2020. u 09:35
get url
text

Avion u kojem su se nalazili turski predsjednik i delegacija poletio je u 9:40 sati po lokalnom vremenu s aerodroma Esenboga, u Ankari. Predsjednika i delegaciju ispratilo je nekoliko zvaničnika među kojima je i potpredsjednik Fuat Oktay.

Delegaciju čine i ministar trezora i finansija Berat Albayrak, ministar omladine i sporta Mehmet Kasapoglu, ministar odbrane Hulusi Akar, šef obavještajne službe (MIT) Hakan Fidan, šef Direktorata za komunikacije Fahrettin Altun i glasnogovornik ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin.

Erdogan bi se trebao sastati s novim emirom Kuvajta Nawafom al-Ahmadom al-Jaberom al-Sabahom i izraziti saučešće povodom smrti bivšeg emira Kuvajta Sabaha al-Ahmada al-Jabera al-Sabaha, koji je preminuo prošle sedmice.

Tom prilikom trebali bi razgovarati i o bilateralnim odnosima te regionalnim pitanjima. Erdogan bi potom trebao otputovati u Katar i sastati se s emirom te zemlje Sheikh Temimom bin Hamadom al-Thanijem. Erdogan i al-Thani bi trebali razgovarati o unapređenju trenutne saradnje, te regionalnim i međunarodnim pitanjima.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.