Treća u svijetu

Erdogan otvorio najveću gradsku bolnicu u Evropi

Objavljeno: 14.03.2019. u 14:54

U sastavu bolnice nalazi se i medicinski kampus, a ova bolnica ima kapacitet da na dnevnom nivou primi 30.000 pacijenata

FOTO: ANADOLIJA

U glavnom gradu Turske, Ankari, danas je otvorena kapacitetom najveća gradska bolnica u Evropi, koja je ujedno i treća bolnica na svijetu čije su sve jedinice izgrađene u okviru jednog projekta, Objekat je svečano otvorio predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, čime je ova zemlja dobila i svoju najveću bolnicu. 

Foto: Anadolija

Nakon turskih gradova Yozgat, Mersin, Isparta, Adana, Kayseri, Elazig, Eskisehir i Manisa, glavni grad Ankara je deveti turski grad koji dobija novu gradsku bolnicu. U sastavu bolnice nalazi se i medicinski kampus, a ova bolnica ima kapacitet da na dnevnom nivou primi 30.000 pacijenata. 

Gradska bolnica u Ankari počela je s prihvatom pacijenata 7. februara ove godine. Najprije su počeli s radom odjeli kardiovaskularne hirurgije, opća bolnica, neurologija, ortopedija te onkologija. 

Kapacitet bolnice je 3.800 kreveta. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije