open-navfaktor-logo
search
Ankara
Erdogan ponovo izabran za predsjednika AK Partije: Nastavljamo još odlučnije razvijati Tursku
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan ponovo je izabran na čelo vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a u obraćanju prisutnim istakao je kako Turska odlučno nastavlja realizirati ciljeve postavljene za budućnost.
24.03.2021. u 15:14
get url
text

U Sportskoj dvorani u Ankari danas je održan 7. redovni kongres turske vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a Erdogan je sa svih 1.428 važećih delegatskih glasova ponovo izabran za njenog predsjednika.

Izabrani su i novi sazivi stranačkih organa, uključujući i Centralni upravni odbor (MKYK), koji broji 75, umjesto dosadašnjih 50 članova. Erdogan se po objavljivanju rezultata glasanja obratio prisutnim i zahvalio na ponovo ukazanom povjerenju te je najavio da će Turska još odlučnije nastaviti put realizacije razvojnih ciljeva postavljenih za budućnost.

Dodao je kako će njegova zemlja, zajedno s Narodnim savezom, koji čine AK Partija i Stranka nacionalnog pokreta (MHP), ostvariti ciljeve zacrtane za 2023, kao i viziju za 2053.

- Ne zaboravimo da će 2023. godina biti godina pobjede Narodnog saveza. Narodni savez nije savez koji je nastao potpisom za stolom, već konsenzusom srca - kazao je Erdogan.

On je dalje kazao da će Narodni savez nastaviti služiti Turskoj i njenom narodu baš kao što je to AK Partija radila proteklih 19 godina od 2002. kada je došla na vlast.

- Ponovo ćemo pokazati da na vlast nismo došli da budemo vladari, već da služimo državi i narodu - poručio je Erdogan i dodao da nema tog problema kojeg zajedništvo svih 84 miliona ljudi u Turskoj ne može prevazići.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.