Erdogan poručio teroristima: Platit će puno veću cijenu za rušenje helikoptera

objavljeno: 10.02.2018. u 16:56

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, osvrnuvši se na današnje obaranje turskog helikoptera, poručio kako će teroristi za to platiti mnogo višu cijenu.  

Na sastanku s predstavnicima Stranke pravde i razvoja (AK Parti), Erdogan se osvrnuo i na aktuelna dešavanja u vezi s operacijom "Maslinova grana", koju od 20. januara na sjeveru Sirije provode Oružane snage Republike Turske. Poručio je kako snage sigurnosti Turske unutar granica i izvan njih snažno i hrabro nastavljaju s borbom protiv terorista.

Erdogan je kazao kako je do danas neutraliziran najmanje 1.141 terorista.

- Oboren je jedan naš helikopter. Naravno da će do toga doći, jer mi smo u ratu. Imat ćemo gubitaka, ali ćemo isto tako i nanijeti gubitke - rekao je Erdogan.

- Jučer smo uništili njihova skladišta raketa. Naravno da to njih izluđuje. Oni će u puno većoj mjeri platiti tu cijenu. Možda će otići jedan naš helikopter, ali oni će za to platiti mnogo više. Jer mi smo odlučni. Vjerujemo i jači smo. I uspjet ćemo - poručio je Erdogan.

Dodao je kako stav Turske nisu, niti će uspjeti narušiti ni terorističke organizacije, niti promjene politika pojedinih zemalja koje Turska dugo vremena smatra svojim saveznicima.

- Ni podmukli napadi terorističkih organizacija, prvenstveno FETO i PKK, niti konstantne promjene u politikama pojedinih zemalja koje smo godinama smatramo našim saveznicima, nisu, niti će u budućnosti narušiti naše stavove - poručio je Erdogan.