Erdogan posjetio Kalemegdan i Bajrakli džamiju, danas u Novom Pazaru

Objavljeno: 11.10.17 u 08:42

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je u okviru posjete Beogradu u pratnji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića obišao Kalemegdan i Bajrakli džamiju, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon više sastanaka održanih tokom dana, Erdogan i Vučić su posjetili Kalemegdan gdje ih je čekalo nekoliko hiljada ljudi.

Ministar kulture Srbije Vladan Vukosavljević i predstavnik Turističke organizacije Beograda Relja Seratlić su Erdoganu i Vučiću predočili historijat Kalemegdana.

Erdogan je tokom posjete Kalemegdanu obišao i turbe Damad Ali-paše, a potom je posjetio i Bajrakli džamiju gdje su ga dočekali čelnici Islamske zajednice. Također, posjetio je i turski lokal Simit Sarayi u Beogradu.

Posjetom Kalemegdanu je završen prvi dan zvanične posjete turskog predsjednika Srbiji. Erdogan danas u Novom Pazaru nastavlja posjetu Srbiji.

Erdogan i njegova supruga Emine Erdogan prisustvovali su sinoć svečanoj večeri u Beogradu, koju je u njihovu čast priredio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Erdogana i njegovu suprugu dočekao je njihov domaćin, Vučić, sa suprugom, Tamarom Đukanović. Večeri su još prisustvovali i načelnik Generalštaba turske vojske Hulusi Akar i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.