Erdogan-Putin: Ukloniti prepreke radi trgovinske razmjene od 100 milijardi dolara

Objavljeno: 13.11.17 u 21:18

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je nakon sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju kazao kako su se usaglasili da dodatno prodube međusobne odnose, javlja Anadolu Agency (AA).

 

-Složili smo se da produbimo naše međusobne odnose - rekao je turski predsjednik na konferenciji za medije, dodajući kako su i ruska i turska strana saglasne u nastojanju da odnosi naroda i država budu sve bolji.

-Saglasni smo da u svakom pogledu treba da imamo snažniju i bližu saradnju. Veoma važnim smatram korake koje činimo u oblasti odbrambene industrije - rekao je Erdogan, te naglasio da je posebno zadovoljan što su odnosi između Turske i Rusije dostigli "veoma visoki nivo".

Napomenuo je da je potrebno ukloniti sve prepreke kako bi trgovinska razmjena između Turske i Rusije dostigla 100 milijardi dolara.

-Potrebno je da uklonimo sve prepreke, uključujući i vize našim privrednicima, kako bi dostigli naš cilj trgovinske razmjene od 100 milijardi dolara. Važno je da u ovom momentu bezvizni režim bude vraćen na prijašnji nivo - rekao je Erdogan.

Istakao je, na kraju, kako su danas razgovarali i o posljednjim dešavanjima u vezi sa sirijskom krizom.

-Posebno smo imali priliku razgovarati o posljednjim dešavanjima u vezi sa ratom u Siriji. Saglasni smo da je izgrađena osnova pomoću koje ćemo moći da se fokusiramo na političko rješenje - rekao je Erdogan.

Putin je izjavio kako su se odnosi njegove zemlje s Turskom vratili na prijašnji nivo.