open-navfaktor-logo
search
Rješavanje krize
Erdogan s Putinom razgovarao o krizama u Siriji i Libiji: U januaru dolazi u Tursku
Iz Direkcije za komunikacije pri uredu turskog predsjednika saopćeno je da su Erdogan i Putin razgovarali o nizu bilateralnih i regionalnih tema
17.12.2019. u 15:38
get url
text

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan telefonom je o bilateralnim i regionalnim temama razgovarao s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Iz Direkcije za komunikacije pri uredu turskog predsjednika saopćeno je da su Erdogan i Putin, između ostalog, razgovarali o krizama u Libiji i Siriji.

Glasnogovornik Kremlja Dmitriy Peskov ranije danas je kazao novinarima u Moskvi da Rusija i Turska intenzivno sarađuju na rješavanju krize u ratom zahvaćenoj Siriji.

Peskov je kazao da će lideri dvije zemlje Putin i Erdogan u narednom periodu razgovarati i o krizi u Libiji.

- Naravno da će i o Libiji razgovarati u narednim telefonskim razgovorima i susretima. Libijska kriza je tema o kojoj je potrebno razgovarati - kazao je Peskov.

On je najavio i da će ruski predsjednik Putin u januaru posjetiti Tursku kako bi prisustvovao ceremoniji projekta izgradnje gasovoda Turski tok te je dodao da će to biti dobra prilika za razgovore o aktuelnim bilateralnim i regionalnim temama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.