open-navfaktor-logo
search
Turska
Erdogan: Spasit ćemo svoju zemlju od ovog zla bez padanja u očaj
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je upozorio da bi nepoštivanje mjera i produženje procesa pandemije moglo skupo koštati svakog od 83 miliona stanovnika Turske.
05.05.2020. u 17:24
get url
text

- Turska nema tolerancije ni za jedan dan koji će izgubiti uzalud. Moramo što prije odlučnije i brže nego ikada krenuti ka ciljevima zacrtanim za 2023. godinu - kazao je Erdogan na sastanku Centralnog izvršnog vijeća vladajuće turske Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

Govoreći o ublažavanju mjera, Erdogan je kazao da proces normalizacije nipošto ne smije biti ubrzan, te da će se građani morati pridržavati mjera koje su ranije uvedene u borbi protiv širenja koronavirusa više nego ikada.

Erdogan je istakao da neće dozvoliti rizične korake koji bi upropastili sve ono što je postignuto do sada i ponovo pokrenuli širenje zaraze

- Spasit ćemo svoju zemlju od ovog zla bez padanja u očaj. Najveći izvor naše snage je povjerenje koje naš narod gaji prema nama - rekao je Erdogan.

On je kazao da bi ublažene mjere mogle ponovo biti vraćene ako se građani ne budu pridržavali pravila koja su predviđena.

- Ulazimo u eru u kojoj će se svijet u ekonomskom i političkom smislu ponovo formirati. Moramo prevazići prepreku zvanu pandemija kako bismo na najbolji način iskoristili prilike koje nam se pružaju u ovoj prekretnici. Nema ni malo sumnje u to da nas u slučaju pobjede čeka svijetla budućnost - poručio je Erdogan.

Istakao je da je Turska pokazala odlučniji stav u odnosu na druge razvijene zemlje i došla nadomak prevazilaženja ovog turbulentnog perioda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.