Govor u Ankari

Erdogan: Sudije ne smiju odlučivati u skladu sa interesima bilo koga, uključujući i mene

Objavljeno: 22.05.2019. u 18:56

Erdogan je govorio pred tužiocima i drugim članovima pravosudnog sistema u Ankari

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio da takozvani zagovornici pravde u svijetu nisu uspjeli da uspostave pravdu za Rohinje, Libiju, Palestinu i Jerusalem te su “obmanuli čovječanstvo“.

U obraćanju tužiocima i drugim članovima pravosudnog sistema u glavnom gradu Ankari, Erdogan je kazao da je svijet veći od pet zemalja, aludirajući na pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a koje imaju pravo veta.

Komentirajući turski pravosudni sistem, Erdogan je istakao da se Turska bori za nezavisni pravosudni sistem.

- Naš pravosudni sistem je pretrpio napade od raznih terorističkih grupa u prošlosti, kao i od političkog i vojnog tutorstva - rekao je Erdogan, dodajući da su ti dani dio prošlosti.

- Nećemo dozvoliti Turskoj da se vrati u loše, stare dane kada su bande u pravosudnom sistemu donosile proizvoljnu pravdu - kazao je turski predsjednik, te dodao da "nijedna sudska instanca ili sudija ne mogu donositi odluke u skladu s interesima bilo koje stranke, političara ili osobe, uključujući i mene".

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije