Erdogan: Ulazimo u Afrin, ostalo je jos samo malo

objavljeno: 13.03.2018. u 17:03

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Ankari kako je ostalo vrlo malo do ulaska turskih snaga u Afrin, te kako Turska tamo ne ulazi s ciljem okupacije, već kako bi Afrin predala onima kojima on zaista pripada.

Erdogan je danas govorio u Narodnom kulturnom i kongresnom centru Bestepe, gdje je ugostio muftije iz turskih gradova. U fokusu Erdoganovog obraćanja bila je i borba protiv terorizma, javlja Anadolu Agency (AA).

Govoreći o operaciji "Maslinova grana", Erdogan je istakao kako je od početka operacije neutralizirano 3.400 terorista.

Erdogan je podvukao da civili nikada nisu bili meta turske vojske, te dodao: "Mi nikada za metu nismo uzimali civile. Da su nam civili bili meta, Afrin bi davno pao."

Govoreći o dešavanjima u Afrinu, Erdogan je podjsetio kako teroristi civile koriste kao živi štit.

- Do danas smo neutralizirali 3.400 terorista. Ulazimo u Afrin, ostalo je još samo malo. Ali mi tamo ne idemo da bi okupirali. U Afrin idemo kako bi ga predali onima kojima on zaista pripada - poručio je Erdogan.

Govoreći također o terorističkim organizacijama ISIS i FETO, Erdogan ih je uporedio s trojanskim konjem koji je, kako je kazao, ubačen među muslimane i u kojem je skrivena smutnja.