open-navfaktor-logo
search
Turska
Erdogan uputio čestitku povodom 10. januara, Dana aktivnih novinara
Postojanje medija koji su učinkoviti i sposobni za informisanje javnosti bez ikakvih ograničenja, neophodno je za demokratsko i transparentno društvo, podvukao je turski predsjednik Erdogan
10.01.2020. u 17:01
get url
text

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan uputio je čestitku povodom 10. januara, Dana aktivnih novinara, turskog praznika medijskih radnika ustanovljenog na današnji dan 1961. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

-Čestitam svim našim novinarima 10. januar, Dan aktivnih novinara - piše u poruci Erdogana objavljenoj na zvaničnom Twitter profilu.

Postojanje medija koji su učinkoviti i sposobni za informisanje javnosti bez ikakvih ograničenja, neophodno je za demokratsko i transparentno društvo, podvukao je turski predsjednik Erdogan.

-Naša država jedna je od vodećih zemalja u svijetu na području printanih i vizualnih medija, društvenih medija i internetskog novinarstva, koja se prilagođava brzom razvoju komunikacijskih tehnologija - rekao je Erdogan.

Podsjetio je kako je Turska zemlja koja je prošla kroz razdoblja u kojima joj je prekidana demokratija i stavljane prepreke na putu njenog razvoja.

-Trebalo je dugo vremena da se i naša štampa i naše društvo riješe negativnih učinaka ovog procesa - naveo je Erdogan.

Erdogan je na kraju poruke još jednom svim aktivnim novinarima čestitao njihov dan, te izrazio saučešće porodicama onih novinara koji su izgubili živote časno obavljajući svoju dužnost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.