open-navfaktor-logo
search
Istanbul
Erdogan: Želimo biti proizvođač novih tehnologija u procesu tehnološke transformacije
Od utorka do danas broj posjeta na TEKNOFEST-u premašio je cifru od 500.000 ljudi
21.09.2019. u 12:51
get url
text

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, obraćajući se na Festivalu vazduhoplovstva i tehnologije (TEKNOFEST) u Istanbulu, poručio kako Turska želi postati proizvođač novih tehnologija u procesu tehnološke transformacije, javlja Anadolu Agency (AA).

-Ovo mjesto (Teknofest, op.a.) vidim kao platformu koja pokazuje šta naša nacija, prvenstveno omladina, može učiniti čak i s vrlo ograničenim mogućnostima na polju tehnologije - kazao je Erdogan.

Naglasio je kako njegova zemlja želi biti, ne samo tržište, već i proizvođač novih tehnologija u procesu tehnološke transformacije.

-Od utorka do danas broj posjeta na TEKNOFEST-u premašio je cifru od 500.000 ljudi. Dakle, premašili smo brojku od prošle godine. Nadam se da ćemo premašiti milion posjeta - rekao je Erdogan.

Osvrnuvši se na ekonomiju svoje zemlje, Erdogan je naglasio kako i pored svih napada s kojim je suočena, Turska ima ekonomiju koja stabilno stoji na svojim nogama.

Festival vazduhoplovstva i tehnologije (TEKNOFEST) koji se održava u Istanbulu i spada u red najvećih događaja te vrste u svijetu, do sada je posjetilo 500.000 ljudi, rekli su organizatori.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.