Esma Redžepova imovinu ostavila državi, rodbina najavila tužbu

Objavljeno: 18.04.17 u 08:37

Tri dana nakon što je otvoren testament legendarne pjevačice Esme Redžepove Teodosievski, po kom je cjelokupnu imovinu ostavila Makedoniji, porodica pokojne kraljice romske muzike najavila je tužbu.

Redžepova: Brojna rodbina traži nasljeđe po krvnom srodstvu
Redžepova: Brojna rodbina traži nasljeđe po krvnom srodstvu

Kako pišu makedonski portali, bliski rođaci pokojne pjevačice sumnjaju u autentičnost testamenta, zbog čeka su najavili tužbu. Adnan Redžepov, unuk Esminog brata, koji živi u Njemačkoj, potvrdio je za makedonske medije, da će porodica tražiti svoja prava. I Esmin menadžerski tim, Vesna Đorđievska i Simeon Atanasov, potvrdili su da postoje problemi između porodice i humanitarnog udruženja oko njenog nasljeđa.

S druge strane, Vaska Jankovska, bliska prijateljica pokojne pjevačice, izrazila je sumnju u autentičnost testamenta u nedavnoj izjavi za makedonske medije.

- Bila sam veoma bliska sa Esmom, zbog čega smatram kako imam pravo da reagiram. Esma ima mnogo unuka od sestara i braće, kojima je cijeli život pomagala i brinula o njima. Oni su unajmili advokate i bore se za svoja prava. Kao njenim bliskim krvnim srodnicima, mislim da njima pripada kuća i ne vjerujem da Esma sve poklanja državi. A što se tiče autorskih prava, mogu slobodno reći da ih zaslužuje i Simeon Atanasov, koji je bio kraj Esme tokom njenih koncerata i nastupa. Stalno sam bila uz nju i znam da ne bi napustila svoju porodicu. Ako neko misli da je ono što ja govorim neistina, mogu da odem na sud i kažem mnoge stvari, jer znam dosta o Esmi - rekla je Vaska.