open-navfaktor-logo
search
Gostima Sjever
Euforija u Zenici: Za derbi Čelik - Sarajevo u prodaji 13.000 ulaznica
Molimo navijače da što prije preuzmu ulaznice, da se u nedjelju, pred samu utakmicu, ne bi stvarala nepotrebna gužva, kazao je Huskić
26.07.2019. u 08:14
get url
text

Zbog euforije koja je zavladala nakon dobrog ovosezonskog starta i trijumfa u ponedjeljak navečer u 1. kolu BHT Premijer fudbalske lige u gostima kod Širokog Brijega (1:0), zenički Čeliki jučer je u prodaju pustio ulaznice za nedjeljni derbi utakmicu 2. kola na svom Bilinom polju protiv prvaka Sarajeva (20.30 sati).

- U prodaju smo pustili ukupno 13.000 ulaznica. Sjever će iz sigurnosnih razloga isključivo biti rezervisan za gostujuće navijače, kojima pripada 1.000 ulaznica po cijeni od osam KM, a cijene za ostale tribine su: osam Zapad, šest Istok, te četiri Jug.

Molimo navijače da što prije preuzmu ulaznice, da se u nedjelju, pred samu utakmicu, ne bi stvarala nepotrebna gužva - kazao je za Fenu generalni sekretar Čelika Ismar Huskić, koji dodaje da se ulaznice prodaju na više mjesta u gradu.

On je najavio da će i Carlos Fabian, te Hrvat Ante Blažević, za koje je tokom sedmice riješena sva papirologija, biti u konkurenciju za utakmicu sa Sarajevom.

- Obojica će biti na raspolaganju stručnom štabu, dok će zbog dva žuta kartona izostati Ševkija Resić. Međutim, s obzirom da je on na posudbi iz Sarajeva, po dogovoru dva kluba, svakao ne bi igrao protiv Sarajeva - napominje Huskić, koji dodaje kako se nadaju pobjedi i dobroj posjeti u nedjelju navečer.

Pravo nastupa sada će imati i golman Bojan Pavlović, kojem je istekao ugovor sa Sarajevom, te je s Čelikom potpisao trogodišnji ugovor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.