open-navfaktor-logo
search
Problemi za Furiju
EURO 2020: Nakon španskog kapitena Busquetsa, na koronavirus pozitivan i Llorente
Nakon kapitena Sergia Busquetsa, tabor fudbalske reprezentacije Španije napustio je i Diego Llorente, koji je također bio pozitivan na testu, javlja Anadolu Agency (AA).
09.06.2021. u 11:07
get url
text

Fudbalski savez Španije (RFEF) saopćio je da se reprezentacija u Madridu sprema za predsojeće Evropsko prvenstvo, a da je na jučerašnjem testu na koronavirus pozitivan bio defanzivac Leeds Uniteda Liorente.

U saopćenju se navodi da je Llorente, u skladu sa zdravstvenim protokolima, udaljen iz kampa.

Prije tri dana zaraza koronavirusom je potvrđena i kod kapitena španske selekcije Busquetsa, a njihov povratak u tim ovisi o njihovom zdravstvenom stanju tokom i nakon obavezne izolacije.

Španski selektor Luis Enrique je ranije u kamp reprezentacije pozvao Raula Albiola, Rodriga Morena, Carlosa Solera, Braisa Mendeza, Pabla Fornalsa i Kepu Awwizabalagu kako bi među njima našao eventualne zamjene za dvojicu zaraženih.

Ministarstvo sporta i Fudbalski savez Španije su zatražili hitnu anticovid vakcinaciju fudbalera pred EURO 2020, koji počinje za dva dana.

Međutim, Ministarstvo zdravstva Španije je saopćilo da jedino kompanija Johnson&Johnson nudi jednodoznu vakcinu, ali da postoje određene sumnje kada je riječ o aplikaciji te vakcine kod mladih ljudi.

Španija će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi E u kojoj su još i selekcije Poljske, Slovačke i Švedske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.