open-navfaktor-logo
search
Povrijeđen i Jandrić
EURO 2020 za rukometaše: Srbija u problemima s golmanima
Prema navodima srbijanskih medija Jandrić će biti izvan stroja između dvije i tri sedmice
20.12.2019. u 15:36
get url
text

Todor Jandrić, golman šabačke Metaloplastike koji je najmlađi rukometaš na spisku srbijanskog selektora Nenad Peruničića za nastup na Evropskom prvenstvu 2020. godine pretrpio je povredu skočnog zgloba zbog čega će propustiti početak priprema reprezentacije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema navodima srbijanskih medija Jandrić će biti izvan stroja između dvije i tri sedmice, što znači da će propustiti prvu fazu priprema, čiji je početak zakazan za 22. decembar. Povredom Jandrića nastavili su se problemi Srbije na golmanskim pozicijama, jer je ranije otpao Dejan Milosavljev, čuvar mreže Fuechse Berlina, koji je morao operisati koljeno.

Tako će Peruničić u prvoj fazi priprema na raspolaganju imati samo glavnog aduta na golmanskoj poziciji Vladimira Cuparu iz Veszprema, kojem će se nakon novogodišnjih praznika priključiti Tibor Ivanišević iz Wetzlara.

Naravno, postoji mogućnost da Peruničić nekome naknadno uputi poziv, kako bi pomogao tokom pripremama, ali neće imati pravo nastupa na EURO, jer nije prijavljen Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) u predviđenom roku.

Srbija će na Evropskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj igrati u grupi A sa selekcijama Hrvatske, Bjelorusije i Crne Gore. Prvi duel u Grazu igrat će 9. januara protiv Bjelorusa.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.