open-navfaktor-logo
search
Investicije
Evo kako bi mogao izgledati Tibrin neboder u centru Sarajeva
Iza Uniticovih nebodera u centru Sarajeva, na Marijin Dvoru, planirana je izgradnja još jednog nebodera, odnosno poslovnog objekta MGT - Marija Green Tower.
11.02.2020. u 21:12
get url
text

Radi se o zelenoj površini u čijoj su blizini još i hotel Holiday te tržni centar Alta. Još je ranije objavljeno kako je na tom mjestu planirala izgradnja nebodera od 22 sprata, a iza koje stoji biznismen Tihomir Brajković, vlasnik kompanije Tibra.

VEZANI TEKST - Planirano još 2008: Na Marijinom Dvoru će se graditi tri zgrade, sa maksimalno 22 sprata

Zbog blizine Uniticovih nebodera, neki ovaj objekat nazivaju i trećim Uniticovim neboderom. Portal Sarajevo Construction objavio je potencijalni izgled objekta Marija Green Tower. Projekt je star oko godinu, te nema informacija o tome da li je u međuvremenu doživio određene izmjene.

Kao investitor se u dokumentima Općine Centar navodi kompanija Palace Investments, čiji je vlasnik PET engineering.

Kompanija PET engineering registrovana je u Švicarskoj. Kao direktor se navodi Josip Subašić, ali iza nje stoji Tihomir Brajković, vlasnik Tibre, te brojnih firmi u Federaciji BiH i Hrvatskoj.

Kako je ranije objavljeno u medijima, Brajkovića je Sud BiH prošle godine osudio zbog utaje poreza na kaznu zatvora od godinu dana i novčanu kaznu od 350 hiljada KM.

Mogući izgled Tibrinog nebodera na Marijin Dvoru (Foto: SARAJEVO CONSTRUCTION)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.