navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Istraživanja

Evo što se događa s vašim zdravljem kada mačka legne na vas i počne presti

Zvuk koji se ispušta za vrijeme predenja kreće se na frekvenciji od 10 do 25 herca, a naučnici su potvrdili da pozitivno utječe na ljudsko zdravlje

Objavljeno: 11.08.2019. u 16:28
get url
text

Svi mi vrlo dobro znamo da ljubimci utječu na naše psihičko stanje. Svijet je prepun ljudi kojima su ljubimci pomogli da se osjećaju bolje i ljepše.

Međutim, jeste li znali da mace mogu utjecati i na naše fizičko zdravlje i to pomoću predenja? Mace predu kada su zadovoljne i sretne. Taj zvuk koji se ispušta za vrijeme predenja kreće se na frekvenciji od 10 do 25 herca, a naučnici su potvrdili da pozitivno utječe na ljudsko zdravlje.

Zahvaljujući toj niskoj frekvenciji, kada maca legne na vaš trbuh, dolazi do opuštanja tijela i uma. Time se snižava hormon stresa. Istraživanja su dokazala da ljudske kosti zarastaju brže kada su izložene vibracijama na frekvenciji od 25 do 50 herca - što znači da nam mace pomažu i u tome. Mačke mogu sniziti i krvni pritisak, a istraživanja su dokazala da predenje mačaka ubrzava cirkulaciju te da vlasnici mačaka imaju 40 posto niži rizik od srčanog udara.

Isto tako, mace mogu otkriti bolesti kojih vi još niste svjesni. Brojne su priče o tome kako su mace često upozoravale vlasnike na bolesti nekih organa tako što bi neprestano sjedale na oboljelo mjesto. Stručnjaci su došli do zaključka da se predenje mačke razlikuje kada pokušavaju vlasnika upozoriti da je bolestan, stoga obratite pažnju na to.