open-navfaktor-logo
search
Remi protiv Utrechta
Evropska liga: Odličan rezultat Zrinjskog u Holandiji
Ako preskoči ovu prepreku, viceprvak BiH će u trećem pretkolu igrati protiv boljeg iz duela Domžale - Malmo
25.07.2019. u 20:33
get url
text

Fudbaleri Zrinjskog u prvom meču drugog pretkola Evropske lige večeras su u Holandiji remizirali protiv favoriziranog Utrechta rezultatom 1:1 i tako stigli do odličnog rezultata uoči revanša koji se za sedam dana igra u Mostaru.

Plemići nisu srljali, kontrolu lopte prepustili su Utrechtu, koji je i stvorio nekoliko šansi u prvom dijelu, ali je jedini pogodak postigao viceprvak BiH.

U 34. minuti nakon školski izvedenog kontranapada, mrežu Utrechta zatresao je Govedarica. U akciji je sudjelovalo nekoliko igrača Zrinjskog, Čirjak je uputio zadnji pas, a Govedarica se majstorski oslobodio svog čuvara i poslao loptu iza leđa Jansena. Nekadašnji mladi bh. reprezentativac nalazi se u odličnoj formi i ovo mu je bio treči gol u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Odmah nakon pogotka, Kadušić je mogao uduplati prednost Zrinjskog, međutim njegov udarac brani golman domaćih.

Utrecht je silovito krenuo u drugo poluvrijeme, ali je odbrana Zrinjskog uspješno otklanjala sve prepreke, uz veliku pomoć danas sjajno raspoloženog golmana Brkića.

U 55. minuti Čirjak sjajno šutra sa distance. Mreža se zatresla, ali sa vanjske strane.

Pet minuta kasnije domaći dolaze do izjednačenja. Zaboravljeni Kerk je uhvatio volej i pospremio loptu u mrežu Zrinjskog.

Do kraja meča je holandski tim pokušavao doći i do drugog gola koji bi značio i pobjedu. Najbolju šansu propustio je Venema

Ako preskoči ovu prepreku, viceprvak BiH će u trećem pretkolu igrati protiv boljeg iz duela Domžale - Malmo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.