Raspored i satnica

EYOF: Danas podjela pet kompleta medalja u tri sporta

Objavljeno: 11.02.2019. u 09:52

Na Velikom polju na Igmanu održat će se dvije utrke u skijaškom trčanju

FOTO: EYOF

Prvog takmičarskog dana na Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu EYOF danas će biti podijeljeno pet kompleta medalja u tri sporta - alpskom skijanju, skijaškom trčanju i brzom klizanju.  

Takmičenja u alpskom skijanju danas počinju na Jahorini utrkom djevojaka u slalomu. Prva utrka na programu je u 10, a druga u 12.00 sati. 

Na Velikom polju na Igmanu održat će se dvije utrke u skijaškom trčanju. U 10 sati startuje interval utrka klasičnom stilom na 7,5 km za djevojke, dok je interval utrka klasičnim stilom na dionici 10 km za dječake na programu od 12.30 sati. 

Kvalifikacijama na Bjelašnici danas od 10  sati počinje i takmičenje u snowboardu u disciplini "slopestyle". 

Sva takmičenje u brzom klizanju održavaju se u Skenderiji. Za prve medalje od 10.05 sati borit će se dječaci i djevojke u utrkama na 1.500 metara, dok su od 13.45 sati na programu kvalifikacije u mješovitim štafetama na 3.000 m. 

Na EYOF turniru u hokeju na ledu danas će u Olimpijskoj  dvorani Zetra biti odigrana prva dva susreta 1. kola u kojim se sastaju Finska i Slovačka (15 sati) te Češka i Rusija (od 19.30). 

Takmičanje u karlingu počinje danas u dvorani Peki na Palama. Prvog dana na raporedu je 12 susreta.

Od 9.30 sati sastaju se Velika Britanija - Austrija, Mađarska - Turska i Rusija - Češka, od 12 sati na programu su susreti Norveška - Hrvatska, Poljska - Švicarska i Slovenija - Njemačka, od 15.30 sati se sastaju Rusija - Turska, Austrija - Češka i Velika Britanija - Danska, dok se u zadnjem treminu od 19 sati sastaju Slovenija - Švicarska, Hrvatska - Njemačka i Norveška - Italija.    

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije