Fabio Capello, nekadašnji trener Milana, komentarišući loše igre Rossonera ove sezone, istakao je da ekipa nema potrebni karakter, javlja Anadolu Agency (AA).

Milan je sinoć kod kuće izgubio od Lazija rezultatom 2:1, što je njihov najlošiji početak sezone u posljednjih 78. godina.

Capello je za Radio Anch’io Sport kazao da je veoma zabrinut zbog Milana s kojim je ostvario mnogo uspjeha tokom 1990-ih godina.

- Milan je u velikom problemu. Igrači nisu na nekom visokom nivou. Igraju nekako u grču i u strahu - kazao je 73-godišnji trener.

Posebno je kritikovao Lucasa Paquetu i Rafaela Leaoa, tvrdeći da dvojac igra daleko ispod očekivanja kluba.

Istakao je također da je najveći problem Milana u glavama igrača.

- Opet ponavljam, mislim da su problemi Milana u glavama fudbalera. Kada ne posjeduješ neki veliki kvalitet i kada ti ne radi glava, onda u klubu imate ovakvu situaciju - rekao je Capello dodajući kako ekipa trenutno nema ni nekog istaknutog lidera.

- Nema pravog kapitena niti igrača koji će pomoći tako što će prenijeti ideje i zamisli trenera i izgraditi snažan kolektiv - zaključio je iskusni stručnjak.

Poslije 11. kola, AC Milan se nalazi na tek 11. mjestu sa 13 bodova. Lider je Juventus sa 29, a slijede Inter sa 28, AS Roma 22, Lazio 21, koliko imaju i Atalanta i Cagliari.