open-navfaktor-logo
search
Premijer Federacije
Fadil Novalić u Mostaru: Vlada FBiH i dalje će pomagati FK Velež
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić posjetio je u nedjelju Mostar gdje se susreo s predsjednikom Uprave Fudbalskog kluba "Velež" Šemsudinom Hasićem i nekadašnjim asovima tog kluba Enverom Marićem i Seadom Kajtazom.
23.05.2021. u 17:35
get url
text

Tom prilikom Novalić je kazao kako su danas došli u radni, službeni posjet Mostaru iako su sportski odjeveni jer, kako je dodao, ipak se danas radi o sportskom događaju, utakmici Velež - Sloboda gdje Velež ima priliku plasirati se u Evropu.

- Ako se sjećate 2019. godine kad smo potpomagali Velež, a Vlada Federacije svake godine podpomogne Velež, rekao sam kako očekujem da za dvije do tri godine Velež bude u Evropi. Evo sada se pružila prilika, a ako ne ove godine onda sasvim sigurno slijedeće, mada vjerujem da će ove godine. Vjerujem kako je ovo ključna utakmica i zato sam došao tu - kazao je Novalić poručivši da će i dalje pomagati FK Velež.

Predsjednik Uprave FK Velež Šemsudin Hasić kazao je kako je premijer Federacije BiH Fadil Novalić dugogodišnji prijatelj Veleža, prijatelj Hercegovine i "naravno čovjek koji je kroz niz svojih aktivnosti pomogao Veležu u rješavanju nekih financijskih problema i mi smo premijeru zahvalni na razumijevanju".

Hasić je poručio navijačima da je ovo dan kada će Velež osigurati svoj ulazak u Evropu te poželio sve najbolje i igračima i navijačima.

Inače, premijer Novalić je na utakmici Velež - Sloboda koja se igra na stadionu Rođeni u Vrapčićima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.