open-navfaktor-logo
search
Izborna kampanja
Fahrudin Radončić otkrio: Najviše se boji Šefika Džaferovića i direktora OSA-e
Pokušavajući kompromitirati porodicu šefa OSA-e, Fahrudin Radončić pokušava prikriti svoje afere i prljavštine, kao i članova svoje stranke koje je razmjestio u vlasti
08.09.2018. u 13:17
get url
text
Fahrudin Radončić

Prvi dan izborne kampanje u pravilu je obilježen postavljanjem bilborda, početnim prezentacijama i završnim poslovima oko organiziranja prvih skupova na kojima se predstavljaju najjači kandidati, jer uspješan izborni početak se smatra veoma važnim u kompletnoj izbornoj utakmici. Taj dan se po nepisanom pravilu politički protivnici ne napadaju, ne izbacuju se teške riječi, i taj dan je svojevrsni fair-play.

Naravno, uvijek postoje izuzeci koji ništa ne poštuju. Kao što je Dnevni avaz kojeg "savjetuje" Fahrudin Radončić, koji je sebe kandidirao za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Izbornu kampanju je Radončić počeo tako što je na naslovnu stranu Avaza stavio fotografiju i tekst o Šefiku Džaferoviću, kandidatu SDA za Predsjedništvo BiH, pun lažnih i neprimjerenih navoda, i tekst u kome vrijeđajući i napadajući suprugu direkora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH udara (po ko zna koji put) na Osmana Mehmedagića i OSA-u.

Osim što je ovim pokazao koga smatra najozbiljnijim protivnicima i koga se najviše boji, upadljivo je da prvi dan izborne kampanje uz fotografiju Šefika Džaferovića i uvredljivi tekst, Dnevni avaz nije napao niti jednog drugog bošnjačkog kandidata za Predsjedništvo BiH, a kamoli nekog srpskog i hrvatskog kandidata koji permanentno razbijaju BiH. Ovim je Radončić poslao jasnu poruku ko je njegova "glavna meta" u kampanji. Sasvim očekivano s obzirom da se retorika Radončića poklapa s onom Milorada Dodika (Dodik i Radončić su zajedničkim snagama htjeli smjeniti Džaferovića u Parlamentu optužujući ga za ratne zločine. Ovakvim početkom izborne kampanje očito je koliko je Radončić opsjednut Džaferovićem i SDA.

 

Uz svakodnevne napade na SDA i Džaferovića Dnevni avaz, savjetovan od Radončića, već mjesecima bjesomučno, zajedno sa Dodikom, Nikolom Špirićem i Draganom Čovićem, pokušava srušiti OSA-u, odnosno njenog direktora Osmana Mehmedagića. Jučerašnji napadi s naslovnice Avaza na Džaferovića i Mehmedagića slika su Fahrudina Radončića, odnosno toga kako on "radi" beskrupulozno uništavajući (ili bar pokušavajući) sve što mu stoji na putu, a posebno sve one koji zastupaju interese države i Bošnjaka.

Pokušavajući kompromitirati porodicu šefa OSA-e, Fahrudin Radončić pokušava prikriti svoje afere i prljavštine, kao i članova svoje stranke koje je razmjestio u vlasti. Jedan od ilustrativnih primjera je svakako Vedran Mulabdić, ministar policije Kantona Sarajevo, kojem je sud morao presuditi zbog nasilja u porodici i izdati tri naredbe da ne smije prilaziti i uznemiraviti svoju suprugu i to sve dok obavlja funkciju ministra policije zaduženog za zaštitu građana, a o čemu zadnjih dana bruji cijelo Sarajevo.

Naslovnica Avaza, na dan kad je počela izborna kampanja, najbolji je pokazatelj da je Radončić jedino i iskreno usmjeren na kompromitaciju i uništenje svega onoga što predstavlja SDA i za šta se bori SDA. Naslovnica je i ilustarcija kampanje Fahrudina Radončića koji će se, očito, kao i do sad u kampanji koristiti najprljavijim sredstvima kako bi ušao u Predsjedništvo BiH. Ali pokušao je to već dva puta, uz istu metodologiju. I nije uspio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.