Faktor otkriva: Pogledajte kandidatske liste SDA za sve nivoe vlasti

objavljeno: 09.07.2018. u 15:31

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) zaprimila je danas stranačke liste za Opće izbore 2018. godine iz većine stranaka, a rok za dostavu je do 16 sati.

Generalni sekretar SDA Halid Genjac predao je jutros liste te stranke za sve nivoe vlasti.

- Predali smo kandidatske liste na području entiteta RS, gdje SDA nastupa samostalno, a za Narodnu skupštinu SDA nastupa u koaliciji Zajedno za BiH. Na kandidatskim zasebnim listama SDA nalazi se ukupno 462 kandidata, a na svim listama uključujući zasebne liste i liste gdje nastupamo u koaliciji ukupno je 555 kandidata SDA.

Od toga je 232 žene, a na samostalnim listama SDA je 191 žena, odnosno 42 posto žena. Na listama je više od 30 posto mladih. Više od 30 posto imena koja se prvi put nalaze na listama. U obrazovnoj strukturi 86 posto kandidata je sa visokoškolskim obrazovanjem i 14 posto sa srednjoškolskim obrazovanjem - izjavio je Genjac.

- Imajući u vidu snagu SDA i kandidate na listama očekujemo pobjedu SDA na prostoru Federacije BiH i očekujemo značajan izborni rezultat za prostor RS-a - dodao je Genjac.

Faktor objavljuje sve liste SDA za sve nivoe zakonodavne vlasti u BiH po izbornim jedinicama. Potpune liste sa imenima kandidata možete vidjeti u fotogaleriji.