Faktor saznaje: Predsjednici stranaka Saveza za promjene odbili Čovićev poziv na sastanak

Objavljeno: 25.07.17 u 19:01 Autor: N. P.

Iako im je upućen poziv, lideri stranaka Saveza za promjene, saznaje Faktor, neće prisustvovati sastanku kojeg je za sutra sazvao predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

Čavić, Govedarica i Borenović neće prisustvovati sutrašnjem sastanku FOTO: ARHIV
Čavić, Govedarica i Borenović neće prisustvovati sutrašnjem sastanku FOTO: ARHIV

Sastanku bi, prema još uvijek nepotvrđenim najavama, trebali prisustvovati članovi Predsjedništva BiH te predsjednici SNSD-a i SBB-a, Milorad Dodik i Fahrudin Radončić.

S druge strane, predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, predsjednik PDP-a Branislav Borenović i predsjednik NDP-a Dragan Čavić odbili su Čovićev poziv. Prema našim saznanjima, predsjednici pomenutih stranaka su sastanak ocijenili kao gubljenje vremena, prije svega zbog prisustva Milorada Dodika, koji se u dosadašnjem periodu pokazao kao glavni remetilački faktor u postizanju bilo kakvog političkog kompromisa, kako na nivou Republike Srpske, tako i na državnom nivou.

Sutra bi se u Mostaru trebalo razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji te o mogućnostima iznalaska rješenja za probleme sa kojima se suočava BiH.

- Radni ručak koji organiziram je priprema za seriju sastanaka koji će uslijediti najesen – kazao je Čović danas novinarima u Sarajevu.