open-navfaktor-logo
search
Izuzetno djelotvorna
Fantastična maska za njegu kose
Da bi vaša kosa bila zdrava, lijepa i njegovana, neophodna joj je odgovarajuća njega.
07.09.2020. u 19:25
get url
text
Kosa

Zbog čestog farbanja, izloženosti suncu, toploti redovno korištenje maski se podrazumijeva kako bi ona bila adekvatno nahranjena.

Ako ne želite ili niste u mogućnosti da novac trošite na skupe tretmane za oporavak kose, onda je ova prirodna maske za kosu prava stvar za vas.

Recept za masku 

Potreban vam je svjež kvasac (20 grama), supena kašika mlijeka, kafena kašika meda ili šećera i žumance. U jednoj supenoj kašiki toplog mlijeka rastvorite kašičicu meda ili šećera, zatim dodajte kvasac i ostavite na toplom mjestu 15 do 20 minuta da fermentira. Zatim se u naraslu smjesu doda žumance i sve se dobro umiješa, da se sastojci sjedine i da smjesa postane ujednačena.

Ovako napravljena maska nanosi se na čistu (opranu) i vlažnu kosu, a kad je namažete, potrebno je da glavu umotate najlonskom kesom i peškirom. Maska treba da stoji sat vremena najmanje, a poslije toga kosu operite na uobičajen način, sa korištenjem regeneratora na kraju.

Obratite pažnju 

Maska od kvasca djeluje dok je topla, zato vamje potrebna topla smjesa i najlonska kesa da smjesa ispod nje razvije toplotu, kao i peškir (ili kapa) da je što duže zadrže. Na taj način stvaraju se optimalni uvjeti za razvoj gljivica kvasca, a sa njihovim rastom, povećava se i koncentracija proteina, vitamina i minerala koji prodiru u folikul dlake. Karakterističan kiselkast miris kvasca, koji ćete osjećati dok maska djeluje, nestat će poslije pranja, kada se kosa potpuno osuši.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.