open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Faruk Hadžibegić odveo Crnu Goru u baraž za Mundijal, hoće li ostati selektor?
Faruk Hadžibegić, proslavljeni bh. stručnjak koji sjedi na klupi Crne Gore, odveo je ovu reprezentaciju u Ligu B Lige nacija i osigurao baraž za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.
18.11.2020. u 13:45
get url
text

Crna Gora je sinoć pobjedom protiv Kipra - 4:0 potvrdila prvo mjesto u svojoj grupi, a sa ovom utakmicom istekao je ugovor selektoru Hadžibegiću.

- Slavili smo jer smo imali motiv, ali i respekt prema protivniku. Odigrali smo na nivou svojih mogućnosti. Zadovoljan sam ponašanjem, prvim mjestom koje nam daje projekciju šta možemo dalje. Ovo je divan rezultat, perspektiva je lijepa - kazao je Hadžibegić nakon utakmice, osvrnuvši se i svoj status na klupi Crne Gore:

- Nije ovdje bitan moj slučaj, bitan je rezultat i to što smo ispunili cilj koji smo postavili na startu Lige nacija. Volio bih da ostanem, zadovoljan sam ovdje.

Svi živimo od rezultata, a projekat FSCG ide svojim putem. Bitno je da znamo gdje idemo, šta nam treba, kako da budemo bolji i da širimo krug igrača. Igrači su sa ponosom igrali za grb i dres Crne Gore i to mi daje veliku satisfakciju - kazao je Hadžibegić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.