open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za LP
Favorizovano Sarajevo želi prvu pobjedu nakon 13 godina
Prvaci Bosne i Hercegovine, fudbaleri Sarajeva, večeras od 20 sati igraju susret prvog pretkola kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka, a protivnik će im biti velški prvak Connah's Quay Nomads.
19.08.2020. u 07:45
get url
text

Bordo klub u posljednju pobjedu u kvalifikacijama zabilježio je 2007. godine, i to u gostima protiv Genka, pa će večeras izabranici Vinka Marinovića imati priliku da prekinu seriju od osam vezanih poraza u kvalifikacijama za najprestižnije evropsko klupsko takmičenje.

Sarajevo jeste favorit u ovom susretu, no trener bh. predstavnika s razlog poziva na oprez jer je tim koji je prošle sezone osvojio prvu titulu prvaka Velsa ranijih godina znao izbaciti norveške (Stabaek) i škotske timove (Kilmarnock). Ipak, znali su i primiti sedam golova u dvije utakmice od beogradskog Partzana, no ovoga puta se igra samo jedna utakmica.

VEZANI TEKST - Ovdje možete gledati utakmicu Connah's Quay Nomads - Sarajevo

- Naš protivnik je tipična ostrvska ekipa. Igraju sa dosta dugih lopti, dosta duela i morat ćemo biti oprezni na tim stvarima. Igra se jedna utakmica, dosta toga se mora uraditi na terenu, ali siguran sam da će i jedna i druga ekipa biti motivisane i spremne za igru - rekao je trener Sarajeva Vinko Marinović u najavi utakmice.

Kapiten Sarajeve, makedonski internacionalac Krste Velkoski, ne bježi od uloge favorita.

- Postavit ćemo se kao favoriti, ali to moramo da potvrditi na terenu. Bit će teška utakmica, ali mi smo spremni i znamo šta nas očekuje. Svaki igra koji bude nastupao dat će svoj maksimum - poručio je Velkoski.

Utakmicu na stadionu Cardiff City sudit će arbitar iz Sjeverne Irske Jamie Robert Robinson, a asistirat će mu zemljaci Gareth Eakin i Paul Robinson.

Velški prvak je još prije tri dana potvrdio da će svi zainteresovani utakmicu moći pratiti putem livestreama na zvaničnoj Facebook stranici i YouTube kanalu, a Sarajevo je sinoć najavilo prijenos utakmice na platformi Bordo TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.