Perez Reed (25), uhapšen je u petak nakon što je izašao s voza u Independenceu, Missouri, objavio je FBI u saopćenju. 

Istražitelji su rekli da je Reed imao kartu za putovanje iz St. Louisa iz Kansas Cityja u Missouriju, te da je u trenutku hapšenja nosio poluautomatski pištolj kalibra 40.

- Ovaj kalibar odgovara čahurama za vatreno oružje pronađenim u neriješenim pucnjavama u gradu i okrugu St. Louis tijekom septembra 2021.- navodi se u saopćenju.

- Najmanje šest žrtava je ubijeno iz istog vatrenog oružja kalibra 40.

CNN je zatražio komentar od Reedovog advokata. Reed je u petak pristao odgovarati na pitanja agenata i negirao da je ikoga povrijedio, navodi se u izjavi pod zakletvom u krivičnoj prijavi podnesenoj na saveznom sudu u Missouriju.

Žrtve su ustrijeljene između sredine septembra i kraja oktobra, prema vremenskom slijedu navedenom u izjavi pod zakletvom. 

Reed je živio u St. Louisu, ali je otputovao u Kansas City gdje je ubio druge dvije žrtve. Način na koji su ubijene u skladu je s pucnjavama na području St. Louisa.

Osiguranje stambenog naselja u kojem je ubio svoju posljednju žrtvu dalo je policiji sliku Reedove vozačke dozvole koju je koristio za ulazak u zgradu. Na snimci nadzorne kamere prikazan je crnac s tetovažom polumjeseca na čelu. Ta tetovaža odgovarala je tetovaži crnca na snimci nadzorne kamere.

Reedovi zločini se i dalje istražuju u St. Louisu i Kansas Cityju, gdje još nije optužen. Sada se nalazi u saveznom pritvoru.