open-navfaktor-logo
search
Trener Veleža
Feđa Dudić: Puno stvari ide u korist protivnika
Poslije 33 godine fudbaler Veleža sutra na Grbavici igraju prvi evropski meč, a protivnik im je Coleraine iz Sjeverne Irske.
07.07.2021. u 19:04
get url
text

Nakon duge pauze i odsustva iz evropskih kupova Rođeni su među timovima koji će debitovati u Konferencijskoj ligi, novoformiranom takmičenju UEFA-e.

- Veliki je trenutak pred nama, Velež ponovo u Evropi, nadam se da će biti uspješno, da nećemo biti samo prolaznici i da ćemo dobre igre iz prvenstva prezentujemo u Evropi i da se na dostojanstven način prikažemo javnosti - rekao je Feđa Dudić, trener Veleža.

Coleraine nije rival za podcijeniti.

- Sigurno jedna specifična ekipa, u našoj ligi nemamo puno takvih utakmica i takvog stila. Probali smo kroz treninge da se prilagodimo i nadam se da će to biti u redu. Puno stvari ide u njihovu korist, prekidi, dosta duela, dueli na drugu loptu - rekao je Dudić na press konferenciji pred sutrašnji meč, te dodao:

- Imamo utakmicu protiv Maribora prošle godine gdje su fenomenalno izgledali, pa onda gledamo utakmicu iz maja u prvenstvu, gdje to nije bilo najbolje.

Protivnik Rođenih ne rotira mnogo sastav.

- Specifično je da igraju u sličnom sastavu, deset igrača iz utakmice protiv Maribora je igralo i posljednje kolo. Ne mijenjaju puno ekipu - naglasio je trener Veleža.

Utakmica Velež - Coleraine igra se sutra na stadionu Grbavica s početkom u 20.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.