open-navfaktor-logo
search
Stiglo pojačanje
Federacija BiH dobila 186 novih policajaca
Od tog broja, 118 bit će ih raspoređeno na područje Kantona Sarajevo, 59 Tuzlanskog kantona i devet u Federalnu upravu policije
13.06.2019. u 13:22
get url
text

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara poželio je uspjeh u radu 36. generaciji akademaca Policijske akademije za čin policajac, u okviru koje je danas predstavljeno 186 novih policajaca, od čega 166 muškaraca i 20 žena.

{$galerijaFotografija}

Od tog broja, 118 bit će ih raspoređeno na područje Kantona Sarajevo, 59 Tuzlanskog kantona i devet u Federalnu upravu policije. Ova generacija postigla je vrlo dobar uspjeh s prosječnom ocjenom 4,24, a najbolji vod je peti sa prosječnom ocjenom 4,37.

– Odabirom policijskog zanimanja započeli ste novi životni ciklus, dobivši priliku da se ostvarite kao profesionalci i da svojim maksimalnim zalaganjem doprinesete poboljšanju ukupne sigurnosne situacije. Uniforma koju ćete uskoro nositi je vaš podsjetnik da biti policajac znači biti branilac vrijednosti jednog društva – rekao je Čampara.

Jedan od najboljih policajaca iz 36. generacije Adin Husić zahvalio je ministru Čampari, te kantonalnim ministrima i komesarima na osiguravanju sredstava za školovanje akademaca.

– Znanja koja smo stekli na Policijskoj akademiji predstavljaju spoj teorijskog znanja i vještina u suzbijanju svih oblika kriminaliteta i  održavanju javnog reda i mira. Našoj državi obećavamo očuvanje suverenosti, a građanima sigurnost i poštivanje ljudskih prava i sloboda u skladu sa Ustavnom BiH – rekao je Husić.

Policijska akademija u proteklom periodu nastojala je da se snažno afirmiše u pogledu kvaliteta, znanja, obuke i uvjeta rada koji bi u konačnici doprinijeli kvaliteti kadrova.  

– Trenutno, pored 186 polaznika čijoj smo promociji danas prisustvovali, na obuci u Policijskog akademiji se nalazi još 166 polaznika za čin policajac i za čin mlađi inspektor, a koji dolaze iz MUP-a Zapadnohercegovačkog, Posavskog, Tuzlanskog kantona i Kantona 10 – rekao je šef Grupe za standardizaciju obuke na Policijskoj akademiji FMUP-a Željko Pejović.

Promocija 36. generacije kadeta Policijske akademije
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.