Federalna uprava civilne zaštite: Gori kod Neuma, Stoca i Mostara

Objavljeno: 16.07.17 u 22:26

Prema informaciji iz Operativnog centra Civilne zaštite Neum, oko 17 sati ponovo se aktivirao požar kod sela Podkula, javlja Fena. 

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Na području općine Stolac još je aktivan požar iznad naseljenog mjesta Gornja Duboka, gdje gori trava i nisko rastinje. Na terenu su vatrogasci DVD-a Stolac i lokalno stanovništvo, a nadaju se da bi požar mogao biti lokaliziran za nekih sat vremena

Situacija na požarištu na planini Čvrsnica je nepromijenjena i još uvijek ima požarnih tačaka na nepristupačnom terenu. Aktivan je i požar na Pologu, na vrhu Galca, gdje vatra gori slabijim intenzitetom na nepristupačnom terenu. U blizini nema stambenih objekata.

Ranije u nedjelju mostarski vatrogasci su u Potocima kod Mostara gasili požar na porodičnoj kući. Gorjela je trava i nisko rastinje oko porodične kuće, a došlo je i do požara na jednoj porodišnoj kući, kojom prilikom je izgorio dio krova, navodi se u informaciji Federalne uprave civilne zaštite. Informacija se odnosi na podatke pristigle s terena do 20 sati u nedjelju navečer.