open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Federalna vlada o ekonomskim reformama u naredne dvije godine
Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati Program ekonomskih reformi Federacije BiH za period od 2020. do 2022. godine.
30.01.2020. u 10:50
get url
text
Federalna vlada
Federalna vlada

U programmu su, u skladu sa Smjernicama Evropske komisije, identifikovane ključne prepreke za rast i konkurentnost i, na osnovu toga, definirano 17 prioritetnih reformskih mjera.

Na dnevnom redu je i izvještaj Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o realizaciji Bilansa energetskih potreba Federacije BiH u 2018. godini, u kojem je ocijenjeno da je snabdijevanje ugljem, električnom energijom, naftnim derivatima i zemnim plinom bilo uredno.

Članovi Vlade će se izjasniti o Programu utvrđivanja načina provođenja veterinarsko-zdravstvenih pregleda u objektima odobrenim za unutrašnji promet u Federaciji BiH, čiji je cilj provjera načina obavljanja poslova koji se direktno odnose na zaštitu zdravlja potrošača od hrane životinjskog porijekla.

Federalno ministarstvo finansija upoznat će Vladu sa izvještajem o dugu za četvrti kvartal 2019. godine. U ovom periodu je po osnovi vanjskog duga ukupno bilo angažirano 43.474.254,17 KM u više valuta i od više kreditora, a nije potpisan niti jedan novi ugovor po ovoj osnovi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.