open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Federalna vlada o Planu poslovanja Željeznica FBiH
Vlada Federacije BiH će se, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, izjasniti o Planu poslovanja Javnog preduzeća Željeznice Federacije BiH Sarajevo za 2020. godinu.
06.03.2020. u 10:56
get url
text
Vlada FBiH

Bit će razmatran i Prijedlog odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana sanacije, konzervacije, restauracije i revitalizacije Sarajevske čaršije, koje će biti urađene za područje u granicama definisanim Odlukom Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH o proglašenju historijskog gradskog područja Sarajevska čaršija nacionalnim spomenikom BiH.

Na dnevnom redu je i izvještaj o radu Savjeta za strane investitore Federacije BiH za 2019. godinu, dopunjen podacima o stranim ulaganjima za 2018. godinu, koja su u Bosni i Hercegovini iznosila 783,4 miliona KM, od čega se na Federaciju BiH odnosi 477,2 miliona KM.

Vlada će se izjasniti o predloženom Programu utroška s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom FBiH za 2020. godinu, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, u u ukupnom iznosu od 5.390.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.