Federer pohvalio Čilića pa poručio: Dolazim na Wimbledon i naredne godine da odbranim trofej!

Objavljeno: 16.07.17 u 17:20

Roger Federer na Wilmbledonu je ispisao historiju. Danas je savladao Marina Čilića i osvojio osmu titulu na nezvaničnom prvenstvu svijeta, što nije pošlo za rukom ni jednom teniseru na planeti!

Federer presretan konačnim ishodom Foto: EPA
Federer presretan konačnim ishodom Foto: EPA

Nakon meča Švicarac nije krio oduševljene, a u pohodu na osmi naslov pomogao mu je i hrvatski teniser, koji je u finalnom meču nastupio povrijeđen.

- Marin je heroj i čestitam mu što je izdržao do kraja. Mora biti ponosan što je igrao u finalu. Nadam se da će se vratiti ovdje i jednog dana osvojiti ovaj trofej - nahvalio je Federer svog današnjeg rivala.

Federer je do naslova stigao u četvrtoj deceniji života, ali je danas pokazao da je jedan od najboljih tenisera svijeta svih vremena.

- Još uvijek ne mogu vjerovati da sam osvojio trofej. Ne znam šta će biti u budućnosti, ali sada želim uživati i slaviti ovaj trenutak - kazao je Federer nakon meča.

Upravo ovdje osvojio je svoj prvi Grand Slam naslov, a danas je osmom titulom postavio rekord.

- Nisam znao šta će biti na turniru. Sada, kada sam ovdje sa trofejom u rukama, zadovoljan sam konačnim ishodom i rekordom koji sam postavio u Wimbledonu - istakao je Federer, te najavio da će u London stići i naredne godine i da će braniti trofej.

Čilić je sa puno emocija govorio nakon porazau finalu.

- Igrao sam sa povredom, borio se, ali nije moglo više od ovoga. Igrao sam najbolji tenis u svom životu. Obećavam da ću se vratiti u London i ponovo pokušati doći do trofeja - istakao je Čilić.