open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Fenomenalne izmjene Dalića, kiks Turske, osam golova Belgije, sedam Nizozemske
Treće kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo večeras se igralo u četiri grupe.
30.03.2021. u 22:40
get url
text

U grupi A Portugal je nakon preokreta slavio u Luksemburgu sa 3:1. Domaćin je poveo golom Rodriguesa u 30. minuti, ali je Portugal preko Jote u nadoknadi prvog dijela poravnao rezultat. U drugom dijelu su uspjeli doći do pobjede. Prvo je Ronaldo u 51. minuti pogodio za preokret, a rezultat na 3:1 povisio je Palhinha u 80. minuti.

Srbija je ranije u ovoj grupi kao gost nadigrala Azerbjedžan rezultatom 2:1. Portugal i Srbija imaju po sedam bodova.

Belgija je u grupi E pobijedila Bjelorusiju rezultatom 8:0, dok je Vels minimalnim rezultatom 1:0 nadigrao Češku. Belgija ima sedam, Češka četiri, Vels i bjelorusija po tri, a Estona je bez bodova.

Nizozemska je u grupi G upisala gostujuću pobjedu protiv Gibraltara rezultatom 7:0, a prvi poraz upisala je Crna Gora. Bodove iz Podgorice (0:1) odnijela je Norveška. Jedini gol na meču dao je Sorloth u 35. minuti.

Turska je poslije pobjeda nad Nizozemskom (4:2) i Norveškom (0:3) na domaćem travnjaku kiksala protiv Latvije 3:3. Prednost od 2:0 i 3:1 nije bila dovoljna Turcima da zadrže maksimalan učinak. Turska ima sedam bodova, Nizozemska, Crna Gora i Norveška po šest, Latvija jedan, dok je Gibraltar bez bodova.

Hrvatska je u grupi H pobijedila Maltu rezultatom 3:0. Sve pogotke viceprvak svijeta dao je u drugom poluvremenu. Zlatko Dalić odmarao je važne igrače poput Modrića, Perišića, Brekala ali ih je poslao na teren u 54. minuti i to se ispostavilo kao pun pogodak. Upravo je Perišić u 62. minuti načeo goste, Modrić je u 76. minuti iz penala pogodio za 2:0, a Brekalo u 90. postavio konačan ishod.

Kipar je u sklopu ove grupe pobijedio Sloveniju rezultatom 1:0, dok je Slovačka pobijedila Rusiju 2:1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.