open-navfaktor-logo
search
Formula 1
Ferrari potvrdio novog pilota: Stigla zamjena za Sebastiana Vettela
Prije nekoliko dana Ferrarijev F1 tim objavio je da neće potpisati novi ugovor sa Sebastianom Vettelom te da će njemački vozač na kraju 2020. godine napustiti tim iz Maranella.
14.05.2020. u 13:05
get url
text

Slavnom timu koji već 13 godina ne zna za šampionsku titulu, dok na konstrktorsku čeka od 2008. godine, nije dugo trebalo da nađe zamjenu za Nijemca.

Ferrari je danas i zvanično potvrdio ono što su mediji pisali u prethodna dva dana - novi vozač u bolidu s propetim konjićem bit će Španac Carlos Sainz.

- Ponosan sam što mogu objaviti da će Carlos biti član Ferrarijevog tima od sezon 2021. Sa pet sezona iza njega Carlos je potvrdio da je veoma talentovan, ali i da ima dobre teničke sposobnosti i prave atribute kako bi se uklopio u našu porodicu - rekao je Mattia Binotto, šef Ferrarijevog F1 tima.

Ni vozač rođen 1994. godine u Madridu nije krio svoje oduševljenje novim izazovom.

- Jako sam sretan što ću od 2021. godine voziti za Ferrari. Jako sam uzbuđen zbog moje budućnosti sa ovim timom. Ipak, imam još jednu važnu godinu ispred mene sa McLaren Racingom i i zaista se radujem ovoj sezoni - rekao je Sainz koji je u karijeri do sada odvezao 102 utrke svjetkog šampionata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.