open-navfaktor-logo
search
Svjetske zvijezde
Festival u Cannesu: Premijera filma "Asteroid City", crvenim tepihom prošetali Scarlett Johansson i Tom Hanks
Premijera filma "Asteroid City" održana je u okviru 76. Filmskog festivala u Cannesu, koji se održava na jugu Francuske, javlja Anadolija.
23.05.2023. u 22:04
get url
text

"Asteroid City" je novi uzbudljivi film Wesa Andersona sa poznatom glumačkom postavom među kojima se nalaze Jeffrey Wright, Jason Schwartzman, Tom Hanks, Tilda Swinton, Steve Carrell, Margot Robbie, Scarlett Johansson, Maya Hawke, Matt Dillon, Wiliem Dafoe, Edward Norton i još mnogi drugi.

 

Smješten u fiktivni američki grad 1950-ih, film prati udovca (Jason Schwartzman) koji vozi svoje četvero djece u posjetu djedu (Tom Hanks). Na putu mu se pokvari auto u Asteroid Cityju u kojem moraju ostati. Njegov sin Woodrow opčinjen je konvencijom Junior Stargazer/Space Cadet koja je organizovana da okupi učenike i roditelje iz cijele zemlje radi druženja i natjecanja u nauci.

 

Ova porodica postaje neočekivano vezana u gradu, gdje se čudne stvari i dalje događaju. Nasumični zemljotresi tresu područje, neki mještani se počinju pitati skriva li se među njima vanzemaljac, a viđenja poznatih ljudi, uključujući Scarlett Johansson, drmaju grad od uzbuđenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.