open-navfaktor-logo
search
Majstorije
FIFA bira gol godine: Deset kandidata za nagradu “Puškaš“
U konkurenciji su Messi i Ibrahimović, ali i tri fudbalerke Nchout, Rodriguez i Simpson
19.08.2019. u 16:33
get url
text

Svjetska fudbalska organizacija (FIFA) objavila je spisak od deset kandidata koji su ušli u uži izbor za nagradu "Puškaš" koja se dodjeljuje za najljepši gol godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o nagradi koju FIFA dodjeljuje od 2009. godine i kojom se čuva sjećanje na mađarskog golgetera Ferenca Puškaša.

Među kandidatima za ovogodišnju nagradu su argentinski as u dresu Barcelone Lionel Messi i švedski napadač u dresu Los Angeles Galaxyja Zlatan Ibrahimović.

U konkurenciji su i tri fudbalerke Nchout, Rodriguez i Simpson.

U utrci za ovogodišnju nagradu su Matheus Cunha, Zlatan Ibrahimović, Lionel Messi, Ajara Nchout, Fabio Quagliarella, Juan Fernando Quintero, Amy Rodriguez, Billie Simpson, Andros Townsend i Daniel Zsori.

Na službenoj internet stranici FIFA-e posjetitelji mogu glasati za gol godine sve do kraja mjeseca, a 1. septembra će biti objavljena imena tri kandidata koji ostaju u finalnom glasanju za nagradu. Sve golove možete pogledati OVDJE

Među tri kandidata će najboljeg izabrati FIFA-ina komisija na ceremoniji koja će se u Milanu održati 23. septembra.

Do sada su nagradu "Puškaš" osvajali Cristiano Ronaldo, Hamit Altintop, Neymar, Miroslav Stoch, Ibrahimović, James Rodriguez, Wendell Lira, Mohd Faiz Subri, Olivier Giroud i Mohammed Salah.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.