Novi uspjeh

Film Elme Tataragić u glavnom takmičarskom programu Sydney Film Festivala

Objavljeno: 11.05.2019. u 20:07 Autor: M. Ču.

Režiju potpisuje poznata makedonska rediteljica Teona Strugar Mitevska s kojom je Tataragić već sarađivala na filmu "Kada dan nije imao ime". "Bog postoji, zove se Petrunija" nastao je u koprodukciji Makedonije, Belgije, Francuske, Hrvatske i Slovenije

FOTO: Arhiv

Film "Bog postoji, zove se Petrunija" scenaristice Elme Tataragić ušao je u glavni takmičarski program Sydney Film Festivala koji će biti upriličen od 5. do 16. juna.

U pitanju je film koji je početkom godine trijumfovao na prestižnom festivalu, 69. izdanju Berlinalea, gdje se okitio nagradama ekumenskog žirija i Guild film nagradom.

"Bog postoji, zove se Petrunija" prikazuje komični apsurd svijeta u kojem živimo fokusirajući se na život nezaposlene tridesetjednogodišnjakinje Petrunije koja odlučuje uraditi nezamislivo i umiješati se u "muški svijet".

Režiju potpisuje poznata makedonska rediteljica Teona Strugar Mitevska s kojom je Tataragić već sarađivala na filmu "Kada dan nije imao ime". "Bog postoji, zove se Petrunija" nastao je u koprodukciji Makedonije, Belgije, Francuske, Hrvatske i Slovenije.

Kako je istaknuto na oficijelnoj stranici Sydney Film Festivala tokom 12 festivalskih dana i noći publika će imati priliku da vidi 250 najvećih, najčudnijih i najuzbudljivijih filmova širom svijeta.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije